Digital Direct Democracy
   
e-mail
-
-
 
- -
  - |
 
     
-  

 

Η απλυτη αποτυχα του πολιτικο συστματος στην Ελλδα.

 

Δεν αναφερμαστε για το πολιτικ σστημα στην Ελλδα μχρι το δετερο παγκσμιο πλεμο, στην περοδο αυτ απ 1821 μχρι το 1940 χουν αναφερθε οι Ιστορικο, λλοι με ανιδιοτλεια, λλοι με προσωπικς απψεις και συμφροντα κλπ.

 

Επσης δεν αναφερμαστε και για την περοδο μετ τον δετερο παγκσμιο πλεμο και μχρι το 1974, η περοδος αυτ ταν μα ανμαλη πολιτικ περοδος και καλ θα κνουν νοι σημερινο μελλοντικο Ιστορικο να την αναλσουν και να γρψουν τα τεκταινμενα και τα ανιδιοτελ συμπερσματα τους.

 

Αναφερμαστε στην περοδο απ το 1974 μχρι σμερα δηλαδ στα τελευταα 36 χρνια, στα 36 χρνια που κατ αποκλειστικτητα και κατ περπου σα χρονικ διαστματα, κυβρνησαν την Ελλδα το ΠΑ.ΣΟ.Κ και η Να Δημοκρατα

 

Στην αρχ δηλαδ απ το 1974 μχρι το 1995 περπου, με μα μικρ διακοπ απ το 1990 μχρι το 1993 εχαμε κυβερνσεις του ενς ανδρς (στα Αγγλικ one man show), απ την πλευρ της Νας Δημοκρατας του Κωνσταντνου Καραμανλ και απ την πλευρ του ΠΑ.ΣΟ.Κ. του Ανδρα Παπανδρου.

Και οι δο τους ταν ιδρυτς των πολιτικν κομμτων τους, και εχαν το πολιτικ ψος, την δναμη και την θληση, και μποροσαν με συνοπτικς διαδικασες να αποπμπουν απ το κμμα τους κθε λαμγιο, σφετεριστ των αρχν και των ιδεν, του κμματος τους. 

 

λα τα υπλοιπα διαστματα εχαμε κυβερνσεις συντεχνιν  απλ «πολιτικν συμμοριν» ( στα Αγγλικ gang political show), αυτ αφορ και το διστημα απ το 1990 μχρι το 1993.

Και πως για κθε συμμορα, το μοναδικ ζητομενο εναι το προσωπικ και συντεχνιακ κρδος, βλπε Koza Nostra, Mafia κλπ. τσι και τα σημεριν Ελληνικ πολιτικ κμματα εξουσας (Να Δημοκρατα και ΠΑ.ΣΟ.Κ.) ενδιαφρονται μνο για το πς θα εξασφαλσουν οικονομικ  τους εαυτος τους, τους συνοδοιπρους τους και τους προστατευμενους τους.

 

Τα αποτελσματα αυτν των πολιτικν κομμτων και πολιτικν συστημτων που ακολουθον, τα βλπουμε λοι μας σμερα, δηλαδ σμερα, με αιχμ  τον Ελληνικ οικονομικ μαρασμ, βινουμε την απλυτη αποτυχα αυτν των πολιτικν κομμτων και συστημτων.

 

Εδ που φτσαμε τι μπορομε πλον να κνουμε.

 

Η μοναδικ πλον λση, αν νομζει καννας λλος τι χει να προτενει κτι λλο η διαθτει κποια λλη λση, ας το κνει, εναι να αλλξουμε εκ βθρων το πολιτικ σστημα στην Ελλδα.

 

Μετ απ τα πειρματα που καναν, οι κθε μορφς και εδους πολιτικο και πολιτικντηδες, στις πλτες κθε Ελληνδας και λληνα πολτη, μετ απ 34 χρνια μετατροπς των Ελληνδων και Ελλνων πολιτν σε πειραματζωα λθε η ρα να ξαναγρψει η Ελλδα  την Δημοκρατα

 

Η Ελλδα εναι σως το μοναδικ Κρτος στο πλαντη που χι μνο χει το δικαωμα, αλλ πρωτστως χει την κοινωνικ και ηθικ διεθν ιστορικ αποδοχ να ξαναγρψει, προσαρμοσμνη σε σημεριν  και μελλοντικ πλασια και να εφαρμσει την Δημοκρατα.

 

Η Ελλδα πρπει πλον να αναλβει τις ευθνες της και να γνει η πολιτικ, κοινωνικ και ανθρωπιστικ συνεδηση των απανταχο του πλαντη Λαν.

 

Σμερα πρπει να απαντσουμε σε να και μοναδικ αμελικτο ερτημα, στο ερτημα του τι Κρτος θλουμε, θλουμε να Κρτος συντεχνιν, λαμογιν και απατενων, πως εναι σμερα η Ελλδα θλουμε να Κρτος Δημοκρατικ που καμι απφαση – νμος δεν θα λαμβνεται αν δεν χει αναλυτικ και εκ βαθων εξηγηθε η αναγκαιτητα του και ψηφισθε απ λες τις Ελληνδες και τους λληνες πολτες και δεν χει συγκεντρσει την απλυτη πλειοψηφα.

 

Δηλαδ απλ, πολ απλ θλουμε να αποφασζουμε εμες για το μλλον μας και το μλλον των παιδιν μας οι σημερινς συμμορες των πολιτικν κομμτων.

 

Για να μπορσει να επιτευχθε ο σκοπς αυτς, πρπει σμερα να ξεκινσει η δημιουργα ενς νου κμματος – κινματος, πες το πως θλετε, ενς κινματος που ανκει σε σνα, ενς κμματος που δεν αντιπροσωπεεται απ κποιον  απ κποια συμμορα αλλ αντιπροσωπεεται απ λους μας, κθε Ελληνδα και λληνα με Δημοκρατικ νοοτροπα πολτη.

 

Για αυτ καλομε κθε Ελληνδα και λληνα πολτη να συμμετχει στο νο αυτ ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ κνημα  - κμμα το οποο θα μποροσε να ονομαστε σημειολογικ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΠΙΔΑ να δημοσιοποισει, να συζητσει με τους φλους του και την οικογνεια του, να στελει σε κθε γνωστ του γνωστο το ξεκνημα αυτς της προσπθειας.

 

Σ.Σ. Η Εκκλησα του Δμου εναι σμερα μεσα εφικτ, σας το επιβεβαινει αυτ ο συντκτης αυτς της πρσκλησης που ασχολεται με την πληροφορικ και τις τηλεπικοινωνες απ το 1979. 

 

6 Μαου 2010

 

Σημεωση ιστοσελδας:
Το κεμενο αυτ μας το στειλε ο  Αρχιτκτων  Μηχανικς  και φλος της ΨΑΔ  Σταμτης Δικος, χωρς  το νομα του αρθογρφου, πως προβλπεται απ τον κανονισμ μας.

Επειδ το ρθρο εναι πολ ενδιαφρον και απλυτα συμβατ με τον κανονισμ της ΨΑΔ, ζητσαμε την γκριση του να το δημοσιεσουμε με το νομα του.

Μας απντησε  τι το κεμενο το λαβε ανυπγραφο απ One Stop News [notify@osn.gr]. Αν μως βοηθει την προσπθεια της ΨΑΔ δχεται να αναλβει την ευθνη και να δημοσιευθε με το νομα του, γιατ το κεμενο τον εκφρζει απλυτα.

Στο φλο μας Σταμτη εκφρζουμε τα συγχαρητρια  και τις ευχαριστες μας.

Δ.Κ

 

 

2009-2012 ALL ABOUT WEB ( , Web development, )