Digital Direct Democracy
   
e-mail
-
-
 
- -
  - |
 
     
-  

.

 

Στις 8 Νοεμβρου 2009, 44 απλο πολτες, φλοι της Ψηφιακς μεσης Δημοκρατας,  κυκλοφρησαν Διακρυξη στην οποα δημοσιοποιοσαν τις απψεις τους : για την κρση των αντιπροσωπευτικν Δημοκρατιν, τη βαθτερη αιτα της και την ανγκη αντιμετπιση της με διερυνση του σημερινο Κοινοβουλευτικο συστματος προς τις αρχς της Αθηνακς Δημοκρατας, της μεσης Δημοκρατας, οι οποες θα προσαρμοζταν στα  δεδομνα του 21ου αινα· αντιμετπισης δηλαδ της κρσης με περισστερη και γνησιτερη Δημοκρατα.

Μσα διχυσης των ιδεν των φλων της ΨΑΔ, στην αρχ  ταν τα e-mails, εν απ τον Απρλιο του 2010 και η ιστοσελδα  www.dd-democracy.gr.

Με αυτ μνο τα δο ψηφιακ μσα, χωρς γραφεα, ομιλες, δημοσιεσεις στα συμβατικ ΜΜΕ, και «εμπνευσμνους προδρους», οι φλοι της ΨΑΔ προσπαθον να υπηρετσουν :

(1)   Την παρουσαση ιδεν για την αναγκαιτητα, σκοπιμτητα και εφικττητα λειτουργας ενς πολιτεματος, Ψηφιακς μεσης Δημοκρατας και

(2)   Την εξοικεωση των πολιτν στη χρση της ψηφιακς τεχνολογας για τη λειτουργα μεσης Δημοκρατας  σε χαμηλ εππεδα σκησης εξουσας· σε ομδες απλν πολιτν.

Για την υπηρτηση του πρτου στχου, στην αρχ ανταλλχτηκαν απψεις με e-mail. και αργτερα γιναν αναρτσεις στην ιστοσελδα. Μχρι σμερα χουν δημοσιευθε στην  www.dd-democracy.gr ,  50 ρθρα, 3 αποσπσματα βιβλων και 5 αναδημοσιεσεις ρθρων απ λλους ιστχωρους.  λα αυτ τα κεμενα υπηρετον τον πρτο στχο και εναι συμβατ με τα αναφερμενα στη Διακρυξη της 8ης Νοεμβρου και στον Κανονισμ Λειτουργας της Ιστοσελδας.

Παρ το γεγονς τι η επισκεψιμτητα  της www.dd-democracy.gr εναι ακμη μικρ, δεν μπκαμε στον πειρασμ να αλλξουμε τις καταστατικς αρχς μας προκειμνου να την αυξσουμε. Μεναμε σταθερο στην επιλογ μας·  να  εναι η ιστοσελδα νας ιστχωρος υπηρτησης μνο των ιδεν της Ψηφιακς μεσης Δημοκρατας, και χι νας ακμη ιστχωρος για παρουσαση και σχολιασμ των πολιτικν, των ανθρπων της εξουσας και των πρξεων τους.   

Για την υπηρτηση του δευτρου στχου, προβλπεται, στην ιστοσελδα της ΨΑΔ, η λειτουργα μηχανισμο ψηφιακν ψηφοφοριν (Ψηφοφορες), εν  δη λειτουργε Ψηφιακ Φρουμ ( Συζητσεις ) που οι πολτες μπορον να συμμετχουν σε συζητσεις θεμτων σχετικν με την  ψηφιακ μεση δημοκρατα και να

« αναρτον» οι διοι, μεσα,  τις απψεις τους.

Με τις ψηφιακς «Συζητσεις» και«Ψηφοφορες» προσδοκομε να συμβλλουμε για να αναπτυχθε και να βιωθε νας νος τρπος αμφιενεργς ενημρωσης, διαβολευσης και ψηφοφοριν που θα λειτουργε στον ψηφιακ χρο και χρνο του Ιντερντ· που θα λειτουργε χωρς να χρειζεται οι πολτες να μετακινονται και να συγκεντρνονται σε γραφεα, αθουσες και πλατεες που θα επιχειρεται η πραγματοποησης, αμφιενεργς ενημρωσης, διαβολευσης και ψηφοφοριν.  

Η μχρι σμερα μως χρση του ψηφιακο φρουμ εναι πολ μικρ. Σε αυτ συντλεσε τσο η μικρ εξοικεωση των επισκεπτν, σο και λλειψη ενς συγκεκριμνου  στχου που θα υπηρετοσαν οι επισκπτες/πολτες, που θα αντρεπε την συνθη πρακτικ του «.. για να βρισκμαστε σε δουλει»

Η πραγματοποηση ψηφιακν δημοψηφισμτων με τη συμμετοχ σημαντικο αριθμο πολιτν,  στον ταπειν ιστχωρο των φλων της ΨΑΔ, εναι μα πολ φιλδοξη προσπθεια. Τουλχιστον σμερα.

Πριν απ λγες μρες, η φλη της ΨΑΔ  Ζαμπττα Μελαμπιανκη- Αποστολοπολου  στειλε στην ιστοσελδα μας μα ενδιαφρουσα πρταση, η πραγματοποηση της οποας θα βοηθοσε στην προθηση του 2ου στχου των φλων της ΨΑΔ.

Η πρταση εναι η ακλουθη: 

 

«…..Με την προταση αυτη , επιχειρειται η παρεμβαση πολιτων στα πολιτικα δρωμενα.

  Εκτος απο την επικοινωνια στα πλαισια της παρουσας ιστοσελιδας, θα μπορουσαμε να κανουμε μεσω αυτης το εξης:

Να επιλεξουμε ενα  επικαιρο σχετικα καυτου  ενδιαφεροντος θεμα, να το επεξεργαστουμε, αν χρειαζεται,  μεσω της ιστοσελιδας μας, και να διατυπωσουμε μια θεση-αιτημα , το οποιο θα υπογραφουμε , και να το στειλουμε με τις υπογραφες και στοιχεια μας στον αρμοδιο υπουργο.

Π.Χ. Πανω στο θεμα των αμοιβων των παρουσιαστων της τηλεορασης, οι οποιοι αναμενεται να ξαναγυρισουν στα απαραδεκτα προηγουμενα υψη, μπορουμε να διατυπωσουμε αιτιολογημενα την αντιθεση μας και να την στειλουμε με τα στοιχεια αυτων που δηλωνουμε οτι την υπογραφουμε, στον αρμοδιο υπουργο.

Πανω στις αμοιβες των δικαστων, τα αναδρομικα τους, το δικαιωμα τους να δικαζουν τις σχετικα με τους μισθους τους στα μισθοδικεια, το δικαιωμα τους συμφωνα με το συνταγμα αλλης εποχης να εχουν μισθο ισο με τον μεγαλυτερο που δινεται σε δημοσιο Υπαλληλο, μπορουμε επισης να δηλωσουμε την αντιθεση μας και να ζητησουμε αυτο να αλλαξει.

  Νομιζω οτι η αμεση δημοκρατια υλοποιειται σε ενα βαθμο με αυτο τον τροπο, εφοσον βεβαια συγκεντρωνουμε για καθε θεμα ενα υπολογισιμο αριθμο υπογραφων  (και οχι μονο των εγγεγραμμενων στην ιστοσελιδα, οι οποιοι βεβαια , σε περιπτωση επιτυχιας του εγχειρηματος, θα μπορουσαν να πολλαπλασιαστουν).

  Ειναι κατι καινουργιο , αλλα αξιζει να το επιχειρησουμε.

 Φιλικα και αγωνιστικα

  Μελαμπιανακη-Αποστολοπουλου Ζαμπεττα

  Πολιτικος Μηχανικος» 

 

 Με νετερο e-mail, η φλη της ΨΑΔ προτενει σαν πρτο θμα συλλογικς μελτης , διαβολευσης και αποφσεως, να εναι η οργνωση του τρπου πραγματοποησης  «Ενυπγραφου αιτματος  πολιτν προς την θεσμικ εξουσα».

Ο προτεινμενος τρπος αποτελε δη θμα συζτησης στο ψηφιακ φρουμ της Ιστοσελδας μας (   http://www.dd-democracy.gr/discussion.asp?Id=15  )

Η συμμετοχ μας στις Συζητσεις της www.dd-democracy.gr  εναι πολτιμη, γιατ θα στηρξει την προσπθεια υλοποησης, του στχου της εξοικεωσης των πολιτν με τις αρχς και τις πρακτικς της Ψηφιακς μεσης Δημοκρατας· μα προσπθεια που χει απλτητα, ρεαλισμ, σκοπιμτητα και εφικττητα.

Εθε παρμοιες προσπθειες να γνουν απ πολλς ομδες πολιτν και να βοηθσουν στην αναγννηση της κουλτορας της πλης· στην αναγννηση της κουλτορας της πλης της νας  Ψηφιακς Εποχς.

 

 

 

Υ.Γ.

Υπενθυμζονται τα ακλουθα σχετικ με τη συμμετοχ στις Συζητσεις της Ιστοσελδας των φλων της ΨΑΔ :

1.Το νοιγμα  μιας νας συζτησης γνεται μμεσα. Αυτς που θλει δηλαδ να ανοξει μια να συζτηση  αποστλλει στο διαχειριστ την πρταση του για το θμα της νας συζτησης. H περαιτρω διαδικασα εναι παρμοια με αυτν της αποστολς και ανρτησης ενς ρθρου.

2.  Η διατπωση στις Συζητσεις,  απψεων, σχολων και απαντσεων  γνεται μεσα. Ο ενδιαφερμενος δηλαδ γρφει ο διος τις απψεις του χωρς τη μεσολβηση του διαχειριστ, κνοντας μνο εσοδο (login ) στην ιστοσελδα. Η εσοδος πραγματοποιεται με την γραφ του e-mail και του password (κωδικο) του συμμετχοντος.

3.Το e-mail και password εναι αυτ που χουν γραψαν οι διοι οι φλοι,  ταν μσω της ιστοσελδας υπογρψανε τη διακρυξη και γρφτηκαν μλη του συνδσμου.

4. σοι φλοι της ΨΑΔ  χουν γραφε με την αποστολ e-mails, τους χουν δη γνωστοποιηθε οι κωδικο τους, με e-mail που σας χουν αποσταλε  προ καιρο.

5. Αν ξεχσατε τον κωδικ σας θλετε να τον αλλξετε στελτε σχετικ e-mail  στο  διαχειριστ ( dddemoc@otenet.gr  )

                

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2009-2012 ALL ABOUT WEB ( , Web development, )