Digital Direct Democracy
   
e-mail
-
-
 
- -
  - |
 
     
-  

Εναι αυτονητο τι η διχυση και η πραγμτωση των ιδεν της Ψηφιακς μεσης Δημοκρατας χει προοπτικ και αξα μνο ταν οι απλο πολτες πιστψουν τι αποτελε δικ τους πρβλημα που χουν δικαωμα, ευθνη και υποχρωση να λσουν οι διοι  χωρς να περιμνουν τη λση του απ γνσιους ιμιτασιν Μεσσες.

Απ το σνολο μως των πολιτν, εκενοι που σπουδζουν,  αναπτσσουν και υπηρετον τη να ψηφιακ τεχνολογα χουν μεγαλτερη υποχρωση, γιατ αυτο γνωρζουν καλλτερα τις δυναττητες  χρσης της τεχνολογας για το καλ  το κακ του ανθρπου. Συνεπς, χουν αυξημνη υποχρωση και ευθνη να μη επιτρψουν να γνει χημα εξουσας μεγλων αδελφν, αλλ να συμβλουν για να γνει χημα  εξουσας λων των πολιτν.

προσφορ των ανθρπων της ψηφιακς τεχνολογας στον παραπνω τομα εναι ση, αν χι σημαντικτερη, απ την προσφορ τους στο τομα ανπτυξης και λειτουργας της διας της τεχνολογας.,

Κατωτρω παραθτουμε μα σχετικ με το θμα αυτ ανρτηση του Βασλη Μουζ στο ιστολγιο  http//neaoptiki.blogspot.coc  , που εναι χι μνο ενδιαφρουσα  αλλ και ελπιδοφρος.

  

 

 

Προς τους φοιτητς πληροφορικς και τηλεπικοινωνιν του Εθνικο Καποδιστριακο Πανεπιστημου Αθηνν

 Κατ τον 5ο αινα π.Χ., γνωστ και ως "Χρυσ Αινα", στην πλη-κρτος της προσττιδας Αθηνς, θες της σοφας, οι πργονο μας ανπτυξαν και ενστερνστηκαν το υγιστερο πολτευμα που υπρξε ποτ, την μεση Δημοκρατα.

Απ ττε και μχρι τον 4ο αινα π.Χ. η Αθνα με πληθυσμ να κυμανεται απ 250 ως 300 χιλιδες πολτες εχε 30 με 60 χιλιδες ρρενες ενλικους Αθηναους να συμμετχουν στη διαδικασα λψης των αποφσεων με "Καθαρ Δημοκρατα" στον ιερ χρο της Πνκας.

Απ ττε μχρι σμερα και λλες πλεις-κρτη συνενθηκαν εν το κρτος που ονομζουμε Ελλδα πρασε ακμς, παρακμς, μχες και πολμους εν αυξομειθηκε πολλκις σε ισχ και πρε τη μορφ που πλον γνωρζουμε χοντας αινες σκλαβις και πολμων πνω της (απ παγκσμιους ως και τον εμφλιο).

Μσα σ' αυτ να βμα μνο μπροστ μπορ να αναγνωρσω με σιγουρι για τους τελευταους προγνους μας, την παραχρηση των πολιτικν δικαιωμτων στις Ελληνδες και τη σταδιακ αναγνριση της ισοτιμας.

Πλον η σγχρονη Ελλδα χει περισστερους απ δκα εκατομμρια πολτες και εναι φυσικ το πολτευμα που κποτε ιδρσαμε να μην εναι πλον λειτουργικ. τσι μετ απ πολλς και διφορες αλλαγς πολιτεματος καταλξαμε στην αντιπροσωπευτικ δημοκρατα, αλλις μμεση, την οποα και
εκμεταλλεεται σμερα το σαθρ πολιτικ σστημα για ικανοποηση προσωπικν και χι εθνικν συμφερντων, πως λλωστε επανειλημμνα μας απδειξε.

ντας ρεαλιστς αναγνωρζω την αδυναμα της μεσης Δημοκρατας εκενου του τπου ανμεσα σε δκα εκατομμρια πολτες, γι' αυτ και εν μρει δικαιολογ τα σα συνβησαν μχρι και σμερα.

ντας μως σγχρονος φοιτητς σαν λους εσς (και ειδικτερα εδ στο τμμα μας) πρπει λοι πιστεω να αναγνωρσουμε πως με την τεχνογνωσα που μας δνουν οι καθηγητς μας μπορομε να πιστψουμε πλι στις δυνμεις μας και να προυμε την κατσταση στα χρια μας. Μπορομε να φτιξουμε μια "Ψηφιακ Πνκα" και να αναβισουμε περιδους που γραψαν ιστορα, να αναβισουμε την μεση Δημοκρατα!

Δκα εκατομμρια μυαλ προφανς και εναι πιο ξυπνα και ικαν απ να τριακσια. στω και αν ο γκος της πληροφορας εναι πολς για ναν πολτη λοι μας εδ ξρουμε τι εναι λγος για ναν υπερυπολογιστ. Σας παροτρνω λοιπν να ψξετε, να σχεδισετε, να
καλλιεργσετε και να μεταδσετε την ιδα της Ψηφιακς μεσης Δημοκρατας!

Θεωρ πως το 2010 αυτ θα πρεπε να ταν δη κληρονομι απ τους γονες και τους καθηγητς μας. Αντ' αυτο μας κληρονμησαν να σπιο σστημα, τις ψυχοφθρες πολιτικς τους εξελξεις και πνω απ 30.000 ευρ χρος αν κεφαλ.

Μην κνουμε το διο σφλμα για τα παιδι μας!

Η μρφωση και τα νειρα που χουμε εναι πλο ανκητο! 

  

Ο Βασλης Μουζς εναι Φοιτητς της Πληροφορικς στο Πανεπιστμιο Αθηνν και μλος του συνδσμου των Φλων της Ψηφιακς μεσης Δημοκρατας  

 

 

2009-2012 ALL ABOUT WEB ( , Web development, )