Digital Direct Democracy
   
e-mail
-
-
 
- -
  - |
 
     
-  

.

Κομβικ για το μλλον της Ευρωζνης και της Ελλδας εναι η Σνοδος Κορυφς της 25ης Μαρτου 2011, που καθοριστικ ρλο θα διαδραματσει η παρμβαση του Πρωθυπουργο κ.Παπανδου, μια σημαδιακ ημερομηνα που προσφρεται να κνουμε τη δικ μας επανσταση, μια επανσταση απελευθερωτικ απ τα δειν του Μνημονου και της Τρκας. Ετε θα ληφθον οι αναγκαες αποφσεις για την οικονομικ ενοποηση της Ευρωζνης (τουλχιστο), σαν απαρχ της πολιτικς ενοποησης, τποτε λιγτερο, ετε πμε ΑΜΕΣΩΣ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ.

Τα ημμετρα και οι μεσοβζικες αποφσεις εναι ,τι χειρτερο για την Ελλδα τουλχιστον. Η επιμκυνση του χρους και η μεωση των επιτοκων, ακμη και η επαναγορ των ομολγων μας, που προσδοκ και θα πετχει ο Πρωθυπουργς, παρλο που ακογεται θετικ εξλιξη, εν τοτοις χι μνο εναι αλυσιτελς, αλλ επιδειννουν την κατσταση και διαιωνζουν το αδιξοδο, καθιστντας τσι την ποια εναλλακτικ λση λο και δυσμενστερη. Το «τοξικ» δνειο της Τρκας, λο και θα αυξνει σε βρος του «χρωμου» που υπρχει, κτι που ομοιζει, πως προσφυς χει ειπωθε, τι δανειζμαστε απ τοκογλφους για να εξοφλσουμε το δνειο της … γιαγις μας.

Το χρος μας εναι τερστιο που λο και μεγαλνει, στε το ποιο «κορεμα» με την επαναγορ, δεν το καθιστ αντιμετωπσιμο με τις παροσες συνθκες και του σκληρο Ευρ, εκτς εν προκψει να «τσουνμι» επενδσεων, κτι που κανες δεν περιμνει. Θα πρπει να αποφασιστε ΑΜΕΣΩΣ  Η  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ  ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ της Ευρωζνης, αν θλουμε να επιβισει το Ευρ και η Ελλδα. Αντ ανοσιους ανταγωνισμος και περιττ παζρια, θα πρπει να επισημανθε με μφαση και αποφασιστικτητα στους ηγτες της Ευρωζνης, τι σο καθυστερε η διαδικασα οικονομικς ενοποησης, τσο οι συνθκες επιδειννονται και αποβανουν σε βρος της Ευρωζνης και του Ευρ.

Θα πρπει να τους υπενθυμσουμε τους σκοπος δημιουργας της Ενωμνης Ευρπης και τις υποχρεσεις τους, στε να αποφασιστον αμσως οι διαδικασες κεντρικς ευρωπακς οικονομικς πολιτικς και ο τρπος εφαρμογς τους. λλωστε αυτς ταν και ο λγος των πανηγυρισμν ταν γναμε δεκτο στην Ευρωζνη. Ως προς τα υπερχρεωμνα κρτη, εναι αδριτη ανγκη να αποφασιστε κποιο εδος «σεισχθειας», ετε με δραστικ «κορεμα» των δανεων, ετε με τη «διασπορ» τους σε κεντρικ ευρωπακ εππεδο, σε συνδυασμ με το «ευρωομλογο» το οποο θα πρπει επιτλους να αποφασιστε, τσι στε οι αδνατες χρες να μπορσουν, με μια ευρωπακ στοχευμνη αναπτυξιακ πολιτικ, με τα κατλληλα κνητρα και αντικνητρα, να ανακμψουν σε πρτο στδιο και τελικ στχο την σγκλιση λων των οικονομιν. Αυτ θα πει οικονομικ ενοποηση.

Αυτς θα πρπει να εναι ο στχος μας και θα πρπει να τον ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ως ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ της Ευρωζνης. Για το λγο τοτο ο Πρωθυπουργς θα πρπει να τον προβλει με λη του τη δναμη, ακμη και με τσαμπουκ αν χρειαστε. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ και δεν ΕΠΑΙΤΟΥΜΕ! Δεν πρπει να τους φοβμαστε. Αρκετ μας χουν ταλαιπωρσει και μας χουν εκμεταλλευτε πουλντας μας τα προντα τους και τα οπλικ τους συστματα, για να φυλμε τα ευρωπακ σνορα. Σε περπτωση που οι «δυνατο» ηγτες διαφωνσουν, να τους «ξεμπροστισουμε», τονζοντς τους τι μας περιπαζουν περ της Ενωμνης Ευρπης  και μνο επιδικουν διευρυμνες και αδασμολγητες αγορς των προντων τους και τποτε περισστερο.

Σε μια ττοια περπτωση κατ την οποα ξεκαθαρζουν τους μχιους σκοπος και επιδιξεις τους, θα αντιληφθομε τι δεν χουμε να περιμνουμε τποτε απ την Ευρωζνη παρ δειν και δυστυχες και να κνουμε αυτ που θπρεπε να εχαμε κνει απ τον περσυν Απρλιο και υπ ευνοκτερες συνθκες, πριν οι Τρπεζες της Γερμανας και Γαλλας απελευθερωθον απ τα Ελληνικ ομλογα, πριν εμπλακομε στο Μνημνιο και πριν μεγεθυνθε το «τοξικ» δνειο: Να δηλσουμε στση πληρωμν και εξδου μας απ το Ευρ και αν οι Ευρωπαοι δεν τρξουν απ πσω μας να αλλξουμε απφαση, να ρθουμε στη ΔΡΑΧΜΗ μας, χωρς φβο τι εναι χειρτερα. Παραμνοντας στο Ευρ, χωρς την πιο πνω προοπτικ, λο και θα χειροτερεει η κατσταση, να μτρα θα χρειζονται συνεχς και οι λληνες θα υποφρουν αν δεν επαναστατσουν, χωρς ελπδα εξδου απ την κρση.

Με τη Δραχμολα μας θα αντιμετωπσουμε στην αρχ κποιες δυσκολες, με κυριτερη το «τοξικ» δνειο της Τρκας, απ την οποα θα απελευθερωθομε και θα ανασνουμε ως απελευθερωθντες απ μα κατοχ, αλλ σε κθε περπτωση ηπιτερες απ αυτς που μας καταδυναστεουν τρα. Γργορα θα βρομε το δικ μας δρμο, να δρμο που θα οδηγε σε βελτωση της ζως μας, με στχο την ευημερα, αν εφαρμοστε μια υπεθυνη και αποτελεσματικ πολιτικ, μακρι απ λακισμος και δημαγωγες, πελατειακς σχσεις και υποχωρσεις σε συντεχνες και λοιπς ομδες πεσης. Με την ξοδ μας απ το Ευρ θα λβουμε τα παρακτω μτρα:

1.- Υποτμηση της Δραχμς τουλχιστο κατ 30%. τσι τα προντα μας και οι υπηρεσες μας θα εναι ελκυστικ, με συνπεια να αυξηθε κατακρυφα ο τουρισμς και οι εξαγωγς μας, αλλ και η μεωση των εισαγωγν μας.

 2.- Επαναδιαπραγμτευση του δημσιου χρους για να «κορεμα» ακμη και 40-50% και απομκρυνση της αποπληρωμς του για σο χρνο χρειζεται να ξεπληρσουμε το «τοξικ» δνειο της Τρκας, το οποο εναι «τοξικ» αφο χει εμπργματες εξασφαλσεις και δεν «κουρεεται», αλλ με επιμκυνσ του και μικρτερο επιτκιο. Συνλλαγμα αρκετ για ττοιες πληρωμς, καθς και για πετρλαιο, θα υπρχει απ τον τουρισμ, τις εξαγωγς και τη ναυτιλα.

 3.- Επαναφορ της συναλλαγματικς πολιτικς, σμφωνα με την οποα οι εισαγωγς προντων και υπηρεσιν θα γνεται μνο απ σους διαθτουν δικ τους συνλλαγμα, εκτς για εξοπλισμ/τεχνογνωσα επενδυτικν προγραμμτων.

            4.- Το σημαντικτερο, και εδ ρχεται η πρταση του διεθνς αναγνωρισμνου οικονομολγου Μλτον Φρντμαν. Θα σταματσουμε να εκδδουμε ομλογα για δανεισμ, αλλ θα εκδδουμε δραχμς για να καλπτουμε τα δνεια και τα ελλεμματα,  δραχμς οι οποες δεν θα επιβαρνονται με τκους πως τα ομλογα, για τα οποα οι εγγυσεις του δημοσου εναι οι διες με τις δραχμς.

            Για να αποφευχθε η κυκλοφορα πληθωριστικο χρματος, και αυτ εναι μρος της πρτασης του Μλτον Φρντμαν, θα επιβληθε ταυτχρονη και αντστοιχη αξηση του υποχρεωτικο αποθεματικο των Τραπεζν, τσι στε σο χρμα εκδδεται να απορροφται απ τις Τρπεζες, μχρι το αποθεματικ να φθσει στο 100%, χωρς ποτ να μπορον να δανεζουν περισστερα απ τα αποθεματικ τους.

            Ας μη φοβμαστε μια ττοια καθοριστικ απφαση, λα θα πνε καλ και ας αγνοσουμε τους μεμψιμοιροντες και τις καταστροφολογες τους.

 

Σημεωση Ιστοσελδας: Οι απψεις του παρντος ρθρου, πως και κθε ρθρου της ιστοσελδας, εναι προσωπικς. Με τις απψεις αυτς  φωτζονται οι ευθνες των ξνων, αλλ χι και οι δικς μας· οι ευθνες του δικο μας πολιτικο συστματος

Κοινς αποδοχς απψεις  εναι αυτς που περιλαμβνονται στη Διακρυξη της 8ης  Νοεμβρου 2009 του συνδσμου πολιτν, Φλων της Ψηφιακς μεσης  Δημοκρατας.

 

Ο  Νκος Αναγνωσττος, εναι Επιχειρηματας, πρην πλοαρχος του ΕΝ και φλος της ΨΑΔ. Σποδασε οικονομικ στο Πανεπιστμιο  του Sommercet και διατλεσε Πρεδρος του Δημοτικο Συμβουλου του Δμου Κηφισις.

 

 

2009-2012 ALL ABOUT WEB ( , Web development, )