Digital Direct Democracy
   
e-mail
-
-
 
- -
  - |
 

- " "

- " , . . ; "

- | |

   
...

: . . / : 28/07/2010 19:57:13

 

Σε ρθρο του φλου της ΨΑΔ Ιωννη Καμρα, με ττλο «Πολιτικ και θος στην Ελλδα»,  που δημοσιεθηκε στην ιστοσελδα STATESMEN.gr, παρατθεται απσπασμα απ το  κεφλαιο «Πολιτικ και ηθικ παρακμ της Αθηνακς Δημοκρατας» του συγγρμματος «Συμπληρματα Αρχαας Ιστορας», του αειμνστου  καθηγητο του ΕΚΠΑ ,Απ. Β. Δασκαλκη.

Η πρθεση του φλου Καμρα εναι προφανς και διακριτικ διατυπνεται στην αρχ του ρθρου του : «οποιαδποτε ομοιτητα με καταστσεις, γεγοντα και πρσωπα που απασχολον σμερα την ελληνικ κοινωνα εναι εντελς συμπτωματικ».

Τα αναφερμενα μως στο κεφλαιο «Πολιτικ και ηθικ της Αθηνακς Δημοκρατας» του αεμνηστου καθηγητο, αν και ακριβ, δημιουργον σοβαρ κνδυνο να θεωρηθον σαν αποδεξεις της κυκλοφοροσης ποψης τι η μεση Δημοκρατα του Κλεισθνη, ταν να αναποτελεσματικ και ανθικο πολτευμα και συνεπς  η ελπδα εξδου απ την σημεριν πολιτικ κρση με  διερυνση των σημερινν δημοκρατιν προς τις αρχς της μεσης δημοκρατας εναι ουτοπικ και επικνδυνη.

Για το λγο αυτ κρναμε σκπιμο να παραθσουμε σε ρθρο μας με ττλο, «Πολιτικ και θος στην Αθηνακ Δημοκρατα» και κποια λλα στοιχεα, που θα βοηθοσαν τον απλ πολτη να βγλει να ορθολογικ και δκαιο συμπρασμα για την πολιτικ και ηθικ παρακμ του πολιτεματος της Αθηνακς Δημοκρατας· μας παρακμς που δεν οφελεται στα εγγεν χαρακτηριστικ  της Αθηνακς Δημοκρατας, αλλ στον εκφυλισμ και στο θνατο  αυτο του πολιτεματος.

Διαβστε το ρθρο  «Πολιτικ και θος στην Ελλδα», του Ι. Καμρα στο σνδεσμο

 http://www.statesmen.gr/2836/politiki/politics-ethos-in-greece_23-07-2010.html και το ρθρο «Πολιτικ και θος στην Αθηνακ Δημοκρατα», στο σνδεσμο

http://www.dd-democracy.gr/article.asp?Id=47  

Το θμα αυτ κρθηκε τι εναι και ενδιαφρον και επκαιρο γιατ υπρχουν  αρκετο που επιχειρον να εμφανσουν την Αθηνακ Δημοκρατα σαν να πολτευμα ουτοπικ και αναποτελεσματικ.

Ττοιες απψεις  «τεκμηρινονται» συνθως δογματικ με γνσιες, αποσπασματικς παραποιημνες απψεις αναγνωρισμνου κρους στοχαστν αλλ και «στοχαστν»

Οι  Φλοι της ΨΑΔ, Γεργιος Κκκας Δικηγρος και Θεδωρος Μπεμπκης Προγραμματιστς διατπωσαν τις απψεις τους για το θμα αυτ με e-mail.

Αυτς τις απψεις αντιγρψαμε και εμφανσαμε στις «Συζητσεις», στο Ψηφιακ Φρουμ της Ιστοσελδας μας   http://www.dd-democracy.gr/discussions.asp  

Μακρι και λλοι πολτες να λβουν μρος σε αυτ τη συζτηση, που νοιξε χρη στο ρθρο Πολιτικ και θος στην Ελλδα του Ι. Καμρα.

   
...

: . . / : 28/07/2010 19:59:59

Αγαπητο φλοι,

Απ το 1995 προσπαθομε συστηματικ να τεκμηρισουμε και να προτενουμε να εναλλακτικ πολτευμα ανθρπινης διαβωσης βασισμνο στις αποκαλομενες "Σγχρονες Εκκλησες του Δμου" και εμπνευσμνο απ τις αρχς λειτουργας της Αρχαιοελληνικς αυθεντικς Δημοκρατας, πως ποικιλμορφα αναπτχτηκε στον ευρτερο ελλαδικ χρο, που ζητει πλι και στις μρες μας ταυττητα και ποιοτικ επαναπροσδιορισμ του τρπου ζως μας και των τρπων λψης αποφσεων γι' αυτν!

Μερικ απ τα δεδομνα που συλλξαμε και των προτσεν μας, αλλ και της δρσης μας εκτθενται στην ιστοσελδα μας

www.dimopolis.gr

, που σας καλομε να επισκεφτετε και να σχολισετε στις διακοπς σας για να χουμε ριμες προτσεις το αναμενμενο θερμ και καθοριστικ φθινπωρο που μας ρχεται!

Αριο αναχωρ για το Σαν Φρατζσκο για συμμετοχ μας σε Παγκσμιο Συνδριο μεσης Δημοκρατας με θμα "Δημιουργντας Συντγματα μεσης Δημοκρατας" και σοι ενδιαφρεστε για λεπτομρειες παρακαλομε απευθυνθετε στη (Πραγματικ) Μη Κυβερνητικ μας Οργνωση!

Καλ Καλοκαρι!

Με εκτμηση

Γιργος Λ. Κκκας

ΜΚΟ "Βμα για Δημοκρατα Πολιτν"

   
...

: . . / : 28/07/2010 20:01:28

> *Πολιτικ και θος στην Αθηνακ Δημοκρατα*

>

> *http://www.dd-democracy.gr/article.asp?Id=47 *

Διβασα το ρθρο του κ. Καμρα το οποο ουσιαστικ εναι παρθεση κειμνου του καθηγητ Δασκαλκη και χω ορισμνες παρατηρσεις να κνω:

Το λο κεμενο εναι μια περιγραφ της κατστασης πολιτικς, οικονομικς και σως κοινωνιο-ψυχολογικς πως διαμορφθηκε στην Αθνα, στο διστημα λγο μετ το τλος του Πελοποννησιακο πολμου ως σως και την Μακεδονικ κατκτηση. Μια περιγραφ λοιπν που δεν εξερευν εμβαθνει στις αιτες του φαινομνου. Ενα φωτογραφικ στιγμιτυπο.

Για 3.500 χρνια, το διστημα δηλαδ για το οποο χουμε ιστορικς πληροφορες, χουμε βασλεια, απολυταρχες, δεσποτεες, τυραννες και πρσφατα κοινοβουλευτισμ στον μεσογειακ χρο και στη δση γενικτερα.

Η δημοκρατα καταλαμβνει να μικρ μνο παρθυρο περπου 250 ετν σε λη αυτ την αχαν περοδο. Ισως και λιγτερο.

Πλην μως, αυτ το μικρ χρονικ παρθυρο της δημοκρατας στην Ελλδα, αποτελε το καμρι και την ελπδα των σημερινν λαν και αξεπραστο σημεο αναφορς.

Δεν εδα πουθεν στο κεμενο κποια σντομη στω παρθεση της προσφορς της δημοκρατας στην ανθρωπτητα.

Μνο μια εικνα της θλιβερς της κατστασης πριν απ την οριστικ της εξαφνιση. Χωρς καν ναν αναστεναγμ λπης.

Και εν πσει περιπτσει δημοκρατα δεν εχε μνο η Αθνα.

Πολλς απ τις 3.000 ελληνικς πλεις της Μεσογεου εχαν δημοκρατα. Εχουμε ελχιστες πληροφορες για την τχη των δημοκρατιν αυτν μεταπολεμικ, μετ τον εμφλιο σπαραγμ του Πελοποννησιακο. Μνο να εικσουμε μπορομε τι συνβη.

Θα ταν εντιμτερη μια περιγραφ ττοια, σαν αυτ του κ. Καμρα, αν ανασκοποσε και στα λλα, μακροβιτερα συστματα, πως οι βασιλεες, οι αυτοκρατορες, οι δεσποτεες, ο κοινοβουλευτισμς κλπ, και μας δινε και για κενα αντστοιχες και ανλογες πληροφορες.

Πσο καλ τα πγαν και πσο καλ τα κατφεραν και ποια η θση του απλο ανθρπου-"πολτη" μσα σε αυτ.

Ποια εναι η κατσταση της υγεας του κοινοβουλευτισμο σμερα;

Ο θνατος της δημοκρατας επλθε στην Χαιρνεια (338 πχ) και στην Κρανννα (322 πχ). Με στρατιωτικ μσα. Δεν βλπω το παρατεθν κεμενο να δεχνει κποια ιδιατερη λπη για τον θνατο αυτ οτε να επιχειρε κποια σγκριση της τοτινς δημοκρατας με την σημεριν "δημοκρατα". Τποτε απ αυτ.

Οι δημοκρατες της αρχαιτητας σβησαν για συγκεκριμνους πολιτικος και στρατιωτικος λγους, γνωστος που δεν εναι του παρντος. Και οι πλεις πεσαν σε μαρασμ ταν μετ την εκστρατεα στην Ασα και τον διωγμ των δημοκρατικν, το παραγωγικτερο τμμα του πληθυσμο των πλεων αυτν πρε τον δρμο της ξενητις για τις μεγαλουπλεις των ελληνιστικν βασιλεων.

Κι αυτς ο ξενητεμς συνβη για πολ συγκεκριμνους οικονομικος αλλ και πολιτικος λγους.

Οι πλεις δειασαν. Μεταγενστεροι περιηγητς στον ελληνικ χρο μεταφρουν εικνες απστευτης ερμωσης. Ολκληροι οικισμο ακατοκητοι.

Ενα καρβι την εβδομδα στο λιμνι του Πειραι.

Δεν φταει φυσικ η αρχαα δημοκρατα για αυτ την ερμωση.

Η νεαρ δημοκρατα (250 ετν ττε) δεν αφθηκε ποτ να επουλσει τα τραματ της. Ετθη σε διωγμ και απαγρευση. Και κτοτε παραμνει σε διωγμ.

Και ττοια κεμενα σχεδν δεχνουν να επιχαρουν για την θλιβερ κατληξη αυτ.

Θδωρος Μπεμπκης

ΥΓ. Αν υπρχουν υπρξουν και λλα κεμενα σαν και αυτ του κ. Καμρα σημανει τι προχωρει η δημοκρατικ αφπνιση στην πατρδα μας.

Ηδη καθημεριν ξεφυτρνουν ιστοσελδες και σχολιαστς σε ιστοσελδες του διαδικτου που κνουν κριτικ στην κατ' νομα σημεριν μας "δημοκρατα", κνουν λγο για αλλαγ στο πολιτικ μας σστημα επ το δημοκρατικτερον, και ως χρστες ενς μεγλου διαδικτου κατανοον ευκολτερα πως οι κοινωνες μας χουν πλον την τεχνικ δυναττητα να ξαναδσουν την εξουσα στον πολτη.

Στο κτω κτω και στο τελευταο προπατζδικο αυτ τη στιγμ παζουν ΚΙΝΟ πως-το-λνε, online.

   
...

: . . / : 23/02/2018 02:35:17

HACKED H4CK3R45 ~ZoRRoKiN~ TURKHACKTEAM.ORG GREECE OP#

HACKED H4CK3R45 ~ZoRRoKiN~ TURKHACKTEAM.ORG GREECE OP#

HACKED H4CK3R45 ~ZoRRoKiN~ TURKHACKTEAM.ORG GREECE OP#

HACKED H4CK3R45 ~ZoRRoKiN~ TURKHACKTEAM.ORG GREECE OP#

HACKED H4CK3R45 ~ZoRRoKiN~ TURKHACKTEAM.ORG GREECE OP#

HACKED H4CK3R45 ~ZoRRoKiN~ TURKHACKTEAM.ORG GREECE OP#

HACKED H4CK3R45 ~ZoRRoKiN~ TURKHACKTEAM.ORG GREECE OP#

HACKED H4CK3R45 ~ZoRRoKiN~ TURKHACKTEAM.ORG GREECE OP#

   
...

: . . / : 23/02/2018 02:41:55

fds

/

- | |

 

 

2009-2012 ALL ABOUT WEB ( , Web development, )